Spelregels


de wisseltrofee
trofee
als vanouds

Het eredivisieseizoen bestaat uit 34 rondes. Er worden per ronde negen wedstrijden gespeeld. Voor elke ronde vul je een 1 in voor winst van de thuisploeg, een 2 voor winst van de uitploeg en een 3 voor een gelijkspel. Voor elke goed voorspelde uitslag krijg je 1 punt.

formulieren

Alle 34 formulieren voor dit seizoen staan klaar om ingevuld te worden. Wie er dus tegenop ziet om elke week weer achter de computer te moeten gaan zitten mag ze in een keer meer formulieren invullen. Let op! Je moet wel ieder formulier apart versturen.

Als je na het verzenden van het formulier een voorspelling wil veranderen kan dat. De nieuwe voorspelling overschrijft dan de eerdere voorspelling. Als een wedstrijd eenmaal begonnen is kun je die niet meer invullen of wijzigen.

joker

Eén keer in het seizoen mag een deelnemer een joker inzetten. De punten van die ronde tellen dan dubbel. Een joker kan alleen ingezet worden voor een ronde waarin nog geen wedstrijden zijn gespeeld. Ook in die ronde mag je voorspellingen voor wedstrijden die nog op het formulier staan opnieuw invullen maar de joker blijft staan.

alle negen goed

Wie in een ronde alle negen wedstrijden goed heeft ontvangt een bonus van 5 punten en krijgt dus 14 punten bijgeschreven. Als voor die ronde ook de joker is ingezet levert dit (2 x 9) + 5 = 23 punten op.

eindstand

Iedere deelnemer moet vóór het invullen van het formulier voor de 1e ronde de voorspelling van de de eindstand van de clubs voorspellen aan het einde van de competitie. Dit formulier komt vanzelf op het scherm bij het aanklikken van het formuliermenu. Een club op een juiste plaats levert 1 punt op. Tijdens de competitie kun je bij de clubstand zien hoe je ervoor staat. De juist voorspelde clubs zijn gemerkt. Wel eerst inloggen.

zij-instromer

Een deelnemer die later in het seizoen gaat meedoen met de competitie start met 1 punt minder dan de op dat moment laatste deelnemer van de ranglijst.

clubcup

Wie tenslotte met al deze regels de meeste punten verzameld heeft, inclusief bonussen, krijgt de wisseltrofee.

Wanneer twee of meer deelnemers gelijk eindigen wint degene met het hoogste aantal reguliere punten.

Wanneer dat nog geen unieke winnaar oplevert wint degene met de meeste juist voorspelde 3-tjes.

Wanneer dat nog geen unieke winnaar oplevert wint degene met de meeste juist voorspelde 2-tjes.